Historie

Hoe het ooit begon


Op 22 Februari 1974 startte de Horeca carrière van Louis en Corry vd Enden aan de dorpsstraat in Chaam. Op nr. 24 was toen gehuisvest de Oomtiebar en na een inwerk periode van 5 maanden word de zaak op 31 Juli omgedoopt in de Loco Bar, in de beginjaren herbergde de Loco Bar al enkele verenigingen zoals c.v. de putters.

Nu na 30 jaar is dit opgelopen tot een tiental clubs waarvan de sportieve uitstraling algemeen bekend is. In 1981 hadden Louis en Corry de mogelijkheid om de panden ernaast aan te schaffen en besloten werd om daar de Loco Bar opnieuw en uiteraard groter te huisvesten.

Een jaar later, 1982, werd de opening van de vernieuwde Loco uitbundig gevierd. Tijdelijk werd op nr. 24 het sjacherijntje uitgebaat wat bij vele Chaamse mensen als heel prettig werd ervaren. Om de mensen de gelegenheid te geven om in hun eigen Loco Bar te feesten werd in 1994 besloten om het café uit te breiden met een echte wintertuin. Een locatie waar voor max. 100 personen feesten en partijen gehouden kunnen worden.

Sinds 2005 is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van onze ‘Loco Catering’ voor al uw feesten en andere privé of zakelijke aangelegenheden thuis of op locatie.

 

© Locobar 2018 | Design: Jeffrey Moelands